Column Left

14 Ocak 2024 Pazar

El Açması Kolay Katmer Poğaça

 
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 El Açması Kolay Katmer Poğaça

@yemek_kelebegi/

Malzemeler;

-1,5 su bardağı ılık su

-1 çay bardağı sıvı yağ

-1 paket instant maya

-1 tatlı kaşığı şeker

-1,5 çay kaşığı tuz

-Aldigi kadar un(yaklaşık 4 su bardağı kontrollü)






Arasına sürmek icin;

-4 yemek kaşığı tereyağ

İç harcı icin:

Arzuya göre ıspanaklı peynirli yada patatesli hazırlayabilirsiniz.

Üzeri için;

-1 yumurta sarısı

-1 yemek kaşığı sıvı yağ

-susam,cörekotu

Ispanaklı harç için;

-Yarim kg ıspanaklı güzelce yıkayalim.Ardindan tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ alıp rendeledigimiz 1 adet kuru soğanı pembeleşinceye kadar kavuralim.Ardindan ıspanagi ilave edip tamamen suyunu birakip çekene kadar pişirelim.Ocaktan alıp içerisine dilediğiniz çeşit bi peynirden döküp karıştıralım.





Yapılışı;

Hamur için un hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştıralım.Unu kontrollü bir şekilde ilave edip yumuşak bi hamur elde ediyoruz.Hamuru toparlarken un yerine sıvı yağ kullanın.Hamuru yaklaşık 20 dakika dinlendirelim.Dinlenen hamuru 15 bezeye ayiralim.Ardindan 5 er 5 er ayırıp her kata erittigimiz tereyagdan sürelim.En üst kısma yağ sürmeyelim.

Hamuru merdane yardımıyla tezgahta acalim.Yumusak bi hamur olduğu için un kullanmaya gerek yok.Kare şeklinde açıp iç harcı uç kısma yayalım.

Ardından rulo şeklinde sarıp eşit şekilde keselim.Yagli kağıt serdigimiz tepsiye dizelim.Uzerine yumurta sarısı ve sıvıyağı karıştırıp fırça yardımıyla sürelim.En son susam yada çörek otu serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments