Column Left

14 Ocak 2024 Pazar

Bademli Elmalı Kurabiye

 
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 Bademli Elmalı Kurabiye

@yemek_kelebegi/

📌Malzemeler:

Hamuru icin;

150 gr margarin oda sıcaklığında

1 yumurta sarısı (beyazı üzerine ayrilacak)

Yarım çay bardağı yoğurt

Yarim çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı pudra şekeri

1 tatlı kaşığı sirkesi

1 çorba kaşığı nişasta

3-3,5 su bardağı un(kontrollü)

1 çay kaşığı kabartma tozu






İç harcı için;

4 adet elma

1 su bardağı kırık ceviz

yarim çay bardağı toz şeker

1 tatlı kaşığı tarçın

Üzerine icin;

1 adet yumurta akı

File badem ya da fındık

Pudra şekeri

Yapılışı;

Elmaların kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın ve rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Küçük bir tavaya elma rendesini ve şekeri koyarak elmalar suyunu çekene kadar, ara ara karıştırarak pişirin. Ocaktan alınca dövülmüş cevizi ve tarçını ilave edip karıştırın.

Hamuru icin un haric diğer malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştıralım.Unu kontrollü bir şekilde ilave edip yumuşak bi hamur elde ediyoruz.Hamuru buzdolabı poşetine koyup buzdolabında iyice soğutun.





Soğuyan hamuru iki pişirme kağıdı arasına koyup merdaneyle yarım cm kalınlığında açın. Yuvarlak bir kesici ya da büyük bir su bardağı ile yuvarlak parçalar kesin. Kestiğiniz parçaların yarısına hazırladığınız içten 1 tatlı kaşığı dolusu koyun ve diğer yarısını üzerine kapatarak "D" şeklinde sandviçler elde edin. Kenarlarını çok bastırmadan kapatmaya dikkat edin. Hazırladığınız kurabiyeleri pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye koyun. Üzerlerine yumurta akı sürüp file badem ya da fındığa bulayın.

oncedÖn 170 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika üzerileri ve altı kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpin.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments