Column Left

14 Ocak 2024 Pazar

Pastane Usulü Ekler Tarifi

 
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 Pastane Usulü Ekler Tarifi

@yemek_kelebegi/

Malzemeler;

Hamuru için;

-1 su bardağı su

-1 su bardağı un

-100 gr margarin

-3 tane oda sıcaklığında yumurta

-1 fiske tuz

-1 tatlı kaşığı şeker

Muhallebi için;

-3,5 su bardağı süt

-1 çay bardağı şeker

-2 yemek kaşığı un

-1 yemek kaşığı nişasta

-yarim paket toz krem şanti

-1 yumurta sarısı

-1 yemek kaşığı margarin







-Vanilya

Üzeri için;

-2 paket sütlü çikolata

Yapılışı;

Öncelikle kremamizi hazırlayalım.Toz krem şanti hariç diğer malzemeleri tencereye alıp pişirelim.Pisen muhallebiyi ocaktan alıp ilidiktan sonra toz krem santinin yarısını ilave edip blandrla pürüz kalmayacak şekilde karıştıralım.

Soğumaya bırakalım.

Hamuru için tencereye margarini alıp eritelim.Eriyen yağa su,şeker ve tuzu ilave edip karıştıralım.Kaynamaya başladıktan sonra unu ilave edip helva gibi kavuralim hamuru.Puruz kalmayacak şekilde hazırladıktan sonra soğumaya bırakıyoruz.Ara ara karıştıralım.





Hamura yumurtaları tek tek kırıp blandrla güzelce cirpalim.Kivami çok yoğunsa 1 yumurta daha ilave edebilirsiniz.Hamuru sıkma torbasına alıp yağlı kağıt serdigimiz tepsiye aralıklı olarak sıkalım.Kenarlarini sivi yağla düzeltip 170 derece fırında 40 dakika pişiriyoruz. Hamur pişerken kesinlikle fırının kapağını acmayalim.Hamurumuz soner.Pisen hamur bugday rengini almalı.Firindan çıkan hamuru bıçakla 2 ye ayırıp hazırladığımız kremayı ortasına sıkıyoruz.Uzeri için benmari usulü erittigimiz çikolataya batırıp servis tabağına alıyoruz.Kalan çikolatayı sıkma torbasına alıp üzerine desen yapabilirsiniz.Afiyet olsun..

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments