Column Left

5 Ocak 2024 Cuma

Elmalı Kurabiye

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar



Elmalı kurabiye
Malzemeler

2 su bardağı un
150 gr margarin veya tereyağı
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı fındık unu
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı süt
1/2 su bardağı pudra şekeri

Elmalı harç 🍏
Yarım kğ ekşi elma
250 gr toz şeker
Yarım limon suyu

Yapılışı
Bir kabın içine un, nişasta, fındık unu, pudra şekeri ve kabartma tozunu koyun ve güzelce karıştırın. Sonrasında margarin (ya da tereyağı), yumurta sarısı ve sütü unun üzerine koyup hızlıca yoğurun. Daha sonra streç filmi sarıp en az 1 saat buzdolabında dinlendirin böylece hamurumuz daha güzel şekil alacaktır. Hamur dinlenirken, elmalı harcı hazırlamaya başlayın.

HARCI İÇİN
Elmaları yıkayıp kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın. Elmaları küçük parçalar haline getirip mutfak robotunda ince hale gelene kadar çekin, püre olmamasına dikkat edin. Elmaları bir tencereye alın ve üzerine şekeri ve yarım limon suyunu ilave edip suyunu çekene kadar 5-10 dakika pişirin. Suyunu çektikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. (Harcınızı bir gün önceden yaparsanız daha güzel olacaktır)
@sevdeyemek
Dinlenen hamuru buzdolabından çıkarıp 18 parçaya ayırın. Şekillendirme aşamasımı görsellerde ve videoda bulabilirsiniz. Hazırladığınız kurabiyeler yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Üzerlerine pudra şekeri serpip servis edin, afiyet olsun.



Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments