Column Left

5 Ocak 2024 Cuma

Haşhaş Tohumlu Burma Çörek

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar



Haşhaş Tohumlu Burma Çörek

Haşhaş tohumu dolgusu için:

180 ml süt

3 yemek kaşığı toz şeker

100 gr haşhaş tohumu

40 gr irmik


hamur için:

350 - 400 gr un

1 adet yumurta

21 gr yaş maya

1 yemek kaşığı şeker

150 ml ılık süt

60 gr yumuşak tereyağ

1 tatlı kaşığı tuz

@sevdeyemek

Üzeri için :

1 yumurta sarısı

1-2 yemek kaşığı süt


1. İçi için süt, şeker, haşhaş tohumu ve irmiği bir tencereye koyun. Sürekli karıştırarak pişirin(yoksa yanabilir). Karışım birkaç dakika sonra koyulaşacaktır - ocaktan alın, ve karıştırın, kenara koyun ve soğumaya bırakın.

2. Süt, maya ve bir yemek kaşığı şekeri bir kapta karıştırın. 15 dakika ılık bir yerde mayalanmaya bırakın.

3. Unu eleyin ve ortasında büyük bir oyuk oluşturun. Mayali sütü dökün ve yumuşatılmış tereyağı, yumurta ve tuzu ekleyin ve hepsini karıştırın. Yaklasik 10 dakika yogurup pürüzsüz bir hamur haline getirin. Geniş bir kaba alıp üzerini örtün ve 45-60 dakika ılık bir yerde mayalanmaya bırakın.

4. Hamuru unlu bir yüzeyde büyük bir dikdörtgen şeklinde açın - uzun kenar yaklaşık bir fırın tepsisi kadar geniş olmalıdır, uzerine sivi yagi surup, Haşhaş tohumu karışımını tüm yüzeye yayın (çok koyuysa daha kolay surebilmeniz için biraz daha süt ekleyin). Uzun tarafından rulo yapıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Hamur rulosunu keskin bir bıçakla uzunlamasına kesin ve oluşturulan iki hamuru birbirine örün. Yumurta ve sütü birlikte çırpın ve örgüyü fırçalayın ve yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkarın ve bir tel ızgara üzerinde tamamen soğumaya bırakın.

Not: Yapım aşamalarını görmek için görseli kaydırın



Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments